Četvrtak , 23.1.2025. | 22:26
Niste prijavljeni u sustav !
vup.ftrr.hr 

Prehrambena tehnologija

 

Kolegiji

 

1. godina

Kolegiji
vup.ftrr.hr : Matematika

Matematika

ECTS bodovi:7 Nastavno opterećenje: 2+2

Cilj je usvojiti, kroz predavanja, temeljna matematička znanja nužna za bolje...
Nastavnik: Bojan Radišić mag.educ.math.et inf., doc.dr.sc. Ivan Soldo
vup.ftrr.hr : Kemija

Kemija

ECTS bodovi: 9 Nastavno opterećenje: 4+3

Temeljni cilj kolegija je upoznati studente s osnovama kemije i temeljnim kemijskim procesima važnim za razumijevanje pojava u prirodi nužnih za struku, posebice razne tehnologije u prehrambenoj industriji
Nastavnik: dr.sc. Dinko Zima
Suradnici: Martina Štimac mag.educ.biol. et chem.
vup.ftrr.hr : Biologija

Biologija

ECTS bodovi: 5 Nastavno opterećenje: 2+1

Cilj kolegija je razumijevanje temeljnih bioloških zakonitosti i njihovih međusobnih interakcija kroz pregled različitih područja kojima se biologija bavi. Detaljnije će biti predstavljene temeljne spoznaje iz botanik i zoologije, te odabranih organskih sustava čovjeka.
Nastavnik: dr.sc. Dinko Zima
vup.ftrr.hr : Tehnička fizika

Tehnička fizika

ECTS bodovi:5 Nastavno opterećenje: 1+2

 
Nastavnik: Prof.dr.sc. Borislav Miličević
vup.ftrr.hr : Engleski jezik I

Engleski jezik I

ECTS bodovi:3 Nastavno opterećenje: 1+1

 
Nastavnik: Vesna Vulić prof.
Suradnici: Lorena Đurčević mag.educ.philol.angl
vup.ftrr.hr : Njemački jezik I

Njemački jezik I

ECTS bodovi:3 Nastavno opterećenje: 1+1

Produktionsbiologie, Kohlenhydrate, Photosynthese, Proteine, Wirkstoffe, Vitamine, Physiologisch-chemische Vorgänge.
Nastavnik: Jasminka Hajpek prof.
vup.ftrr.hr : Osnove informatike

Osnove informatike

ECTS bodovi:5 Nastavno opterećenje: 2+2

 
Nastavnik: dr.sc. Kristian Đokić, doc.dr.sc. Robert Idlbek
vup.ftrr.hr : Tehnološke operacije

Tehnološke operacije

ECTS bodovi:7 Nastavno opterećenje: 3+2

 
Nastavnik: doc.dr.sc. Maja Ergović Ravančić
vup.ftrr.hr : Mikrobiologija hrane

Mikrobiologija hrane

ECTS bodovi: 7 Nastavno opterećenje: 3+2

Navedenim predmetom, studenti stječu osnovna znanja o mikroorganizmima...
Nastavnik: Helena Marčetić dipl.ing.
vup.ftrr.hr : Kemija hrane

Kemija hrane

ECTS bodovi: 7 Nastavno opterećenje: 3+2

Kemija hrane daje dobar uvid u kemizme reakcija koje se mogu odvijati...
Nastavnik: doc.dr.sc. Valentina Obradović
vup.ftrr.hr : Engleski jezik II

Engleski jezik II

ECTS bodovi:3 Nastavno opterećenje: 1+1

 
Nastavnik: Vesna Vulić prof., Lorena Đurčević mag.educ.philol.angl
vup.ftrr.hr : Njemački jezik II

Njemački jezik II

ECTS bodovi:3 Nastavno opterećenje: 1+1

 
Nastavnik: Jasminka Hajpek prof.
vup.ftrr.hr : Tjelesna i zdravstvena kultura I.

Tjelesna i zdravstvena kultura I.

ECTS bodovi:1 Nastavno opterećenje: 0+2

Kroz nastavu tjelesne i zdravstvene kulture studenti stječu određena motorička znanja putem kinezioloških aktivnosti i to kroz kompleksne aktivnosti (sportove)
Nastavnik: Marija Karadža mag. cin., v. pred.
vup.ftrr.hr : Tjelesna i zdravstvena kultura II

Tjelesna i zdravstvena kultura II

ECTS bodovi:1 Nastavno opterećenje: 0+2

Tjelesna i zdravstvena kultura predstavlja nenadoknadivu kvalitetu života i jedan od temeljnih spojeva na globalnu mobilnost mladih ljudi.
Nastavnik: Marija Karadža mag. cin., v. pred.