je doprinijeti jačanju poduzetničkog regionalnog sektora kao i poduzetništva diljem Republike Hrvatske pružajući primjerenu razinu znanja i vještina koje osposobljavaju studente za radni proces
je, kroz ustrojavanje i izvođenje stručnih studija, pružiti primjerenu razinu znanja i vještina studentima te ih na taj način osposobiti za neposredno uključivanje u radni proces.
Ciljevi stručnog obrazovanja su usmjereni ka stručnom osposobljavanju za uključivanje u radne procese u području računovodstva
Na ovom stručnom studiju polaznici se osposobljavaju za suvremeno i praktično vođenje komercijalnih i drugih srodnih poslova u trgovini, odnosno za izvršavanje svih vrsta trgovačkih poslova i obavljanje različitih djelatnosti i gospodarskih usluga...
S obzirom na postojeće tržišno stanje, smatra se potrebnim obrazovanje stručnih prvostupnika uprave u javnom i privatnom sektoru
Zadaća je stručnog obrazovanja omogućiti studentima da se kroz kraće vrijeme studiranja potpuno i samostalno uključuju u poslovne i radne procese, osnivanje poljoprivrednih i drugih obiteljskih gospodarstava
Prehrambenoj industriji potreban je stručan kadar koji će pratiti najnovije trendove u struci te biti sposoban neposredno upravljati složenim tehnološkim procesima
sadržaj specijalističkoga stručnoga studija namijenjen je obrazovanju stručnjaka osposobljenih znanjima i vještinama za vođenje vlastitih poduzeća, kao i biti menadžerima trgovine
SURADNJA I CJELOŽIVOTNO UČENJE
Gospodarska Suradnja
Znanstveno-stručni skup „Buča u prehrani" održan je 04. listopada 2013. godine na Veleučilištu u Požegi s ciljem da se sa znanstvenog gledišta širu javnost upozna s bučom kao visokokvalitetnom namirnicom bogatom vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama.
Organizator skupa je Veleučilište u Požegi, a sudionici skupa su Udruga proizvođača bučinog ulja Hrvatske, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, Medicinski fakultet u Rijeci, Obrtnička škola Požega te Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca.
Predavači na navedenom skupu vrhunski su stručnjaci s područja prehrambene tehnologije i medicine koji svojim znanstvenim radovima proučavaju funkcionalna i nutritivna svojstva buče i proizvoda od buče, kao i mogućnosti krivotvorenja takvih proizvoda.
STUDIA SUPERIORA POSEGANA Adresa: Vukovarska 17, 34000 Požega, Hrvatska OIB:14821098391 IBAN: HR7223400091110434078 PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.